Våran uppfödning

Vi fokuserar på att följa Sveraks hälsoprogramm och föda upp friska och härliga individer. De kommer att få växa upp i hemmamiljö tillsammans med oss där även barn finns. Min tanke är att sträva efter stabila individer som är nyfikna och ska känna sig trygga men samtidigt ha glimten i ögat för bus. Många inom Maine coon aveln fokuserar på olika saker, vi fokuserar på att försöka behålla dess stolek (dock ej till överdrift). Katterna skall må bra i sina kroppar utan att de ska få komplikationer för sin kroppsstolek. Dess psyke och ståtlighet är minst lika viktig då vi vill börja ställa ut katterna i framtiden. Vi kommer enbart att sälja kattungarna till sällskap om inte annan överenskommelse med annan uppfödare gjorts.


Alla uppfödare följer samma regler och lagar, men man kan fokusera på olika saker inom aveln. Fråga gärna hur tänket går hos uppfödaren innan du bestämmer dig för att tinga eller köpa en ny familjemedlem.

Tinga kattunge av oss?

SilverdisMco

Om du ska köpa katt av oss är vi försiktiga med vart de hamnar, individerna ska ha utevistelse.

Gärna i sele eller inhängnad, katten får inte gå lös ute. För att inte kattungen ska bli påkörd eller stulen. Jag strävar efter ett bra liv till katterna och vill inte att man köper impulsivt för att de sedan ska bli påkörda eller dylikt. 


ALLA katter kommer säljas till sällskap om inte annan överenskommelse med uppfödare gjorts.

Det menas med att vid 6mån SKA individen kastreras om den inte säljs för avel och då säljs katten enbart till någon annan registrerad uppfödare.


Detta för att jag är emot massavel samt huskattsavel, det finns alldeles för många katter som sprniger lösa utan ägare. Djuren är en familjemedlem, ett ansvar man får ha tills den ska flyga upp till änglarna. Visst kan ibland livet ändras och hastiga saker kan ske, men då ska man vara mån och vart sin lilla pälsboll hamnar. Här är alltid kattungarna välkomna tillbaka om något skulle inträffa, eller informera om vart dom hamnar. 


Vi vill gärna veta vart katterna bor och följa upp lite om deras liv, detta kommer också vi gå igenom innan tingning av kattunge görs.